Emekliler Ankara'ya yürüyecek

Emekliler Ankara

Tüm Emekliler Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, hükümetin emeğe ve emekçilere saldırısının devam ettiğini söyledi. Doğan, kıdem tazminatının da iş güvencesinin yok edilmek istendiğini belirten Doğan, yarın Türkiye genelinde toplanan imzal

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
Tüm Emekliler Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, hükümetin emekçilere yaptığı proje ve çalışmaları eleştirdi.
Doğan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “11 yıldır iktidarda bulunan AKP emeğe, emekçilere çalışma hayatının geneline yönelik planlı saldırılarına aralıksız devam ediyor.
Dün Sosyal Güvenlik sistemini yok eden yasa çalışmasıyla vardılar. Bugün işçilerin kıdem tazminatını ve kamu emekçilerinin iş güvencesini yok etme gayretiyle gündemdeler Emekçi kardeşlerimize yönelik bu saldırılardan kuşkusuz 11 milyona yaklaşan emeklide payını almaktadır.”

SAĞLIKTA KATKI PAYI
“Sağlıkta katkı ve katılım payı uygulaması,çarşı pazardaki enflasyon,sadaka niyetine yapılan yüzdelik komik artışlarla giderek küçülen maaşlarımız,emekliye promosyon haberleriyle pompalanan umutlar biz emekçileri artık durun bakalım deme noktasına getirdi.
Siz 11 milyona yaklaşmış emekli dul ve yetimin ortalama maaşı 1100TL iken;1 Ocak 2014te emekli milletvekili aylığına net 500TL artış yapacaksınız,siz gerçekleri yazmaktan yansıtmaktan ödleri kopan,birçok açıklama ve haberi görmezden gelen yandaşınız yazılı basın ve görsel medyayla emekliye umut tüccarlığını yapacaksınız ve biz susacağız.”

BANKA KUYRUKLARINDA GÜNÜMÜZ GEÇİYOR
“Biz banka kuyruklarında ömür tüketen, çarşıda pazarda sessizce kalp krizinden ölen, yokluk ve yoksulluğundan çoğu zaman eşleri çocukları ve torunlarından gözlerini kaçıran, televizyonlardan gazetelerden milli gelirimizin on bin doları aştığı masalını gülümseyerek seyreden emekliyiz. Dul ve yetimiz,Yıllarca çalışıp ülkenin verimliliğine ve zenginliğine katkı sunan,emekli olduğunda bir kenarda unutulan ve görmezden gelinen seçimler yaklaşırken emeklileri baş tacı yapan ve onların hakkının ödenemeyeceğini söyleyenler yine işbaşındalar.”

EMEKLİYE MÜJDE YOK
“Bir süredir basında Emekliye müjde`, Emekliye 13,maaş gibi milyonlarca emekliyi umutlandıran haberler yer almaktadır.Amaç iktidarı halkın gözünde şirin göstermek olunca milyonlarca emeklinin umutlarını sömürmede de sınır tanımıyorlar.Senaristleri belli bu senaryoyu biz daha öncede gördük.Fiilen çalışan kamu emekçilerine aldıkları maaşları karşılığı pazarlıkla belirlenen promosyonun ödenmesinde sıra emekliye geldiğinde kayıkçı kavgası başlıyor.Çalışma Bakanı ve SGK Başkanı gönülsüz bankalar nazlı.”

TALEPLERİMİZİ İLETECEĞİZ
“Biz bu kayıkçı kavgasına, toz duman içinde üretilen yalan ve taraflı haberlere inanmıyoruz. 18 Aralık 2013 Çarşamba günü sendikamız üyesi binlerce emekli tüm Türkiye`de her şehirde topladığımız binlerce imzayı haklarımıza ve taleplerimize sahip çıkmanın göstergesi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`na vereceğiz.AKP hükümetinin emeklilere promosyon verilmesi için bankalarla pazarlığa oturmasına gerekte yok niyeti de yok. Yol yanlış. Çünkü 2007 yılında çıkarılan 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesinin uygulanması için SGK`na talimatını vermeleri yeterli Zaten SGK, Başbakanlık genelgesini ve Başbakanlığın verdiği talimatları yerine getirmekle yükümlü.”

BANKALARIN SÖZLEŞMESİ
“Hal böyle olunca kamu emekçilerine promosyon verilmesi için bankalarla protokol yapan diğer kamu kurumları gibi SGK` da emekliler için emekli maaşı ödemeyi kabul eden bankalarla yaptığı sözleşmeye promosyon maddesi koymakla yükümlüdür.
Aylık bankalara milyarlarca lira aktaran SGK pazarlık gücünü emekliden yana kullanmak durumundadır Anayasa`nın 10.maddesinde ifade edilen eşitlik ilkesini çiğneyen yurttaşları arasında ayrıma yol açan işlemlerden uzak durması gereken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Başkanlığı bankalarla görüşüp, pazarlık yapmakla ipe un seriyorlar.” dedi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ